تاریخچه سیستم عامل آندروید
بنا بر دیکشنری کمبریج،آندروید بدین شکل تعریف شده است:"یک ربات که ظاهری شبیه به انسان دارد."یعنی همان آدم آهنی...
شرکت آندروید در پالوآلتوی ایالت کالیفرنیای آمریکا فعالییت داشت.همه چیز به آرامی پیش میرفت تا اینکه سروکله Google پیدا شد! در سال 2005 گوگل شرکت آندروید را خرید و "اندی روبین" را که پیش از این مدیر ارشد اجرایی این شرکت بود به سمت قائم مقام مدیریت مهندسی و مسول پروژه سیستم عامل آندروید گوگل منصوب کرد.
تیم جدید به رهبری روبین فعالیت خود را برای تولید سیستم عامل مبتنی بر هسته لینوکس آغاز کردند.در همین سال اخبار و شایعات بسیاری به مطبوعات درز کرد و گفته میشد که گوگل به صورت پنهانی مشغول کار بر روی تلفن همراه است همه فکر میکردند گوگل به زودی نخستین تلفن همراه ساخت خودش را معرفی خواهد کرد اما در نوامبر 2007 همه غافلگیر شدند!
خبری از یک تلفن همراه نبود بلکه گوگل در این تاریخ سیستم عامل خود برای تلفن های همراه و تبلت ها را عرضه کرد.به زودی بسیاری از بزرگترین شرکت های فعال در ضمینه ارتباطات و تلفن همراه با گوگل هم پیمان شدند.
نخستین تلفن همراه مبتنی بر این سیستم عامل با نام های مختلف از جمله Era G1،T Mobile G1 یا htc Dream توسط شرکت های T Mobile و htc تولید شد و پس از آن به سرعت دیگر شرکت ها از جمله سونی اریکسون(در دسامبر2008)به جمع آندرویدی ها اضافه شدند.
گوگل مایل است ورژن های مختلف سیستم عامل خود را با نام انواع شیرینی و دسر مزین کند! Cupcake نام ورژن 1.5 آندروید که نوعی کیک کوچک شبیه به کیک یزدی است. Donut نوعی پیراشکی است و نام ورژن 1.6 آندروید. Eclair که یک نوع شیرینی خامه ای است و نام ورژن 2 و 2.1 Froyo نام نوعی دسر(که از ماست یخزده درست میشود)و نام ورژن 2.2 آندروید.
ورژن 2.3 هم که فعلا بیشترین تعداد کاربر را در بین اندرویدیها دارد Gingerbread یا نان زنجفیلی نامیده میشود.
حالا هم بستنی حصیری(یا ساندویچ بستنی) یعنی ورژن 4 آندروید وجود دارد که البته به نظر میرسد نتوانسته به اندازه 2.3 محبوبیت پیدا کند.
آبنبات ژله ای هم نام جدید ترین نسخه آندروید یعنی 4.1 است که بزودی عرضه خواهد شد.
گوگل بعد ها تصمیم گرفت تا گوشی هایی با نام خود تولید کند(Google Nexus) و برای این کار بزرگترین و باتجربه ترین شرکتی که به اتحاد آندرویدیها پیوسته بود را انتخاب کرد یعنی سونی اریکسون اما این شرکت درخواست گوگل را رد کرد!به ناچار گوگل به htc و پس از آن Samsung روی آورد .خیلی زود مقامات گوگل متقاعد شدند که نمیتوان امیدی به دیگر شرکت ها داشت در نتیجه این شرکت یکی از بزرگترین و باسابقه ترین شرکت ها در ضمینه تلفن همراه یعنی موتورولا را خرید و رسما زیر مجموعه خود کرد تا شخصا به تولید تلفن همراه محبوب خود بپردازد و منت دیگر شرکت ها را نکشد!
در پایان باید گفت از عمر این سیستم عامل زمان زیادی نمیگذرد پس به هر حال باید فعلا با بعضی معایبش کنار بیاییم.امید داریم گوگل در اندروید 4.1 بتواند نواقص را بیش از پیش برطرف کند.